5 Τρόποι Κοπής Αγγουριού

Το αγγούρι είναι καρπός, που προέρχεται από το έρπον και αναρριχώμενο, ετήσιο φυτό της αγγουριάς Cucumis sativus – Σικυός ο ήμερος και ανήκει στην οικογένεια κολοκυνθοειδών. Προέρχεται από την Ινδία, όπου καλλιεργούταν 3.000 χρόνια πριν. Είχε παρουσία στην Αρχαία Ελλάδα και κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Η αγγουριά καλλιεργείται στην ύπαιθρο τους καλοκαιρινούς μήνες και σε θερμοκήπιο τον υπόλοιπο χρόνο, λόγω της ευαισθησίας στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία και υγρασία ευνοούν την ανάπτυξή της. Η καλλιέργεια της αγγουριάς στην Ελλάδα συναντάται κυρίως στην Κρήτη (Τυμπάκι, Ιεράπετρα) και στην Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία). Τα τελευταία χρόνια συναντώνται διάφορες ποικιλίες αγγουριών. Από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο, γνωστό επίμηκες σχήμα, που πωλούνται ανά τεμάχιο ή με το κιλό. Υπάρχει και η ποικιλία που διατηρείται σε ξύδι, γνωστή ως τουρσί.

Παρακάτω παραθέτω κάποιους τρόπους κοπής του αγγουριού.