6 Τρόποι Κοπής Καρότου

Το καρότο ή καρώτο είναι φυτό μονοετές ή διετές και ανήκει στο γένος Δαύκος (Daucus) της οικογένειας των Απιίδων. Προέρχεται από το Αφγανιστάν, ενώ στην Αρχαία Ελλάδα είχε φαρμακευτικές ιδιότητες και ήταν γνωστό ως Σταφυλίνος και κυρίως Δαύκος. Στην Ευρώπη η καλλιέργειά του ξεκίνησε το 13ο αιώνα και αρχικά είχε χρώμα μωβ, εξαιτίας κάποιων χρωστικών που περιείχε. Καλλιεργείται για τη σαρκώδη ρίζα του σε όλες τις εύκρατες περιοχές, κυρίως το χειμώνα με ιδανική θερμοκρασία τους 15-18 βαθμούς. Προτιμά τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη, με άφθονη υγρασία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία και στη Στερεά και η βασική ποικιλία του είναι αυτή της «Αιγίνης», με κωνική ρίζα μεγάλου μεγέθους και πορτοκαλί χρώμα.

Παρακάτω παραθέτω κάποιους τρόπους κοπής του καρότου.