Αγιορείτικη ταχινόσουπα
Αγιορείτικη ταχινόσουπα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει, το αλατίζουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι.
-
Σε μπολ βάζουμε το ταχίνι, ρίχνουμε το λεμόνι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
-
Στη συνέχεια, στο ίδιο μπολ ρίχνουμε λίγο από το νερό που βράζει το κριθαράκι και αραιώνουμε το ταχίνι, μέχρι να έχουμε ένα ρευστό μείγμα, χωρίς σβόλους.
-
Αφού βράσει το κριθαράκι, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ταχίνι μας σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
-
Διορθώνουμε σε γεύση με αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο λεμόνι ακόμη.
-
Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε για 20 λεπτά να ηρεμήσει και να χυλώσει, πριν τη σερβίρουμε.
Σημειώσεις
- Όταν την κατεβάσετε από τη φωτιά, θα σας φαίνεται λίγο αραιή, αλλά μόλις την αφήσετε για 20 λεπτά, θα είναι όπως πρέπει.
- Μπορείτε να βάλετε ρύζι ή άλλου είδους ζυμαρικό.
- Για αυτούς που τους αρέσει το λεμόνι, ας βάλουν παραπάνω.
- Ταιριάζει πολύ το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού και ο φρέσκος δυόσμος.