Print Options:

Αγιορείτικη ταχινόσουπα

Μέθοδος μαγειρέματος
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Ώρα μαγειρέματος: 10 min Ωρα ξεκούρασης: 20 min Συνολικός χρόνος:: 30 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 1 λίτρο νερό (αλατισμένο)
  • 100 γρ. κριθαράκι (μέτριο)
  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 150 γρ. ταχίνι
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • κύμινο (κατά προτίμηση)
  • δυόσμος (προαιρετικά)
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει, το αλατίζουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι.
  2. Σε μπολ βάζουμε το ταχίνι, ρίχνουμε το λεμόνι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
  3. Στη συνέχεια, στο ίδιο μπολ ρίχνουμε λίγο από το νερό που βράζει το κριθαράκι και αραιώνουμε το ταχίνι, μέχρι να έχουμε ένα ρευστό μείγμα, χωρίς σβόλους.
  4. Αφού βράσει το κριθαράκι, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ταχίνι μας σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  5. Διορθώνουμε σε γεύση με αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο λεμόνι ακόμη.
  6. Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε για 20 λεπτά να ηρεμήσει και να χυλώσει, πριν τη σερβίρουμε.
Σημειώσεις

 

  1. Όταν την κατεβάσετε από τη φωτιά, θα σας φαίνεται λίγο αραιή, αλλά μόλις την αφήσετε για 20 λεπτά, θα είναι όπως πρέπει.
  2. Μπορείτε να βάλετε ρύζι ή άλλου είδους ζυμαρικό.
  3. Για αυτούς που τους αρέσει το λεμόνι, ας βάλουν παραπάνω.
  4. Ταιριάζει πολύ το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού και ο φρέσκος δυόσμος.
Keywords: αγιορείτικη, ταχινόσουπα, σούπες, νηστίσιμα