Αγιορείτικο “ρυζόγαλο” με ταχίνι νηστίσιμο και αλάδωτο

Αγιορείτικο “ρυζόγαλο” με ταχίνι νηστίσιμο και αλάδωτο

pinit

Αγιορείτικο “ρυζόγαλο” με ταχίνι νηστίσιμο και αλάδωτο

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 5 min Ώρα μαγειρέματος 20 min Ωρα ξεκούρασης 5 min Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 6

Υλικά

Μείγμα Α

Μείγμα Β

Μείγμα Γ

Μείγμα Δ

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα Α και το μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με προσοχή, να μη μας κολλήσει το ρύζι.

  2. Αφήνουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά και προσθέτουμε το μείγμα Β.

  3. Μόλις αρχίζουν και δένουν τα υλικά μας, προσθέτουμε το μείγμα Γ.

  4. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μείγμα Δ.

  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη και αφαιρούμε το γλυκό μας από τη φωτιά, όσο έχει ακόμη υγρά, γιατί αν στεγνώσει εντελώς στην κατσαρόλα, θα σφίξει υπερβολικά μόλις κρυώσει.

Σημειώσεις

  1. Ταιριάζει με ξύσμα λεμονιού.
  2. Θυμίζει πολύ το ρυζόγαλο.
  3. Αντί για νερό, όσοι θέλετε, βάζετε γάλα αμυγδάλου ή κάποιο άλλο γάλα από ξηρό καρπό!
Keywords: ρυζόγαλο, ταχίνι, νηστίσιμα