Αγιορείτικο “ρυζόγαλο” με ταχίνι νηστίσιμο και αλάδωτο
Αγιορείτικο “ρυζόγαλο” με ταχίνι νηστίσιμο και αλάδωτο
Υλικά
Μείγμα Α
Μείγμα Β
Μείγμα Γ
Μείγμα Δ
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα Α και το μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με προσοχή, να μη μας κολλήσει το ρύζι.
-
Αφήνουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά και προσθέτουμε το μείγμα Β.
-
Μόλις αρχίζουν και δένουν τα υλικά μας, προσθέτουμε το μείγμα Γ.
-
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μείγμα Δ.
-
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη και αφαιρούμε το γλυκό μας από τη φωτιά, όσο έχει ακόμη υγρά, γιατί αν στεγνώσει εντελώς στην κατσαρόλα, θα σφίξει υπερβολικά μόλις κρυώσει.
Σημειώσεις
- Ταιριάζει με ξύσμα λεμονιού.
- Θυμίζει πολύ το ρυζόγαλο.
- Αντί για νερό, όσοι θέλετε, βάζετε γάλα αμυγδάλου ή κάποιο άλλο γάλα από ξηρό καρπό!