Print Options:

Αγιορείτικο “ρυζόγαλο” με ταχίνι νηστίσιμο και αλάδωτο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 20 min Ωρα ξεκούρασης: 5 min Συνολικός χρόνος:: 30 λεπτά
Μερίδες 6
Υλικά
  • 135 γρ. ρύζι (Καρολίνα)
  • 900 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. corn flour
  • 180 γρ. γάλα καρύδας (διαλύουμε το corn flour μέσα στο γάλα)
  • 45 γρ. ταχίνι
  • 240 γρ. γάλα καρύδας (διαλύουμε το ταχίνι μέσα στο γάλα)
  • 100 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • κανέλα (όσο θέλετε)
  • βανίλια (όσο θέλετε)
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα Α και το μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με προσοχή, να μη μας κολλήσει το ρύζι.
  2. Αφήνουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά και προσθέτουμε το μείγμα Β.
  3. Μόλις αρχίζουν και δένουν τα υλικά μας, προσθέτουμε το μείγμα Γ.
  4. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μείγμα Δ.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη και αφαιρούμε το γλυκό μας από τη φωτιά, όσο έχει ακόμη υγρά, γιατί αν στεγνώσει εντελώς στην κατσαρόλα, θα σφίξει υπερβολικά μόλις κρυώσει.
Σημειώσεις
  1. Ταιριάζει με ξύσμα λεμονιού.
  2. Θυμίζει πολύ το ρυζόγαλο.
  3. Αντί για νερό, όσοι θέλετε, βάζετε γάλα αμυγδάλου ή κάποιο άλλο γάλα από ξηρό καρπό!
Keywords: ρυζόγαλο, ταχίνι, νηστίσιμα