Αυγά μάτια με απάκι Κρήτης



Αυγά μάτια με απάκι Κρήτης
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κρύο τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σπάμε μέσα τα αυγά, με προσοχή.
-
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και σκεπάζουμε με καπάκι. Αυτή η διαδικασία θα πάρει 8-10 λεπτά, ανάλογα τη θερμοκρασία.
-
Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, κόβουμε παράλληλα σε φέτες το απάκι και το σωτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε.
-
Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και το ψωμί μας, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 2 λεπτά στο σύνολο.
-
Ελέγχουμε τα αυγά, αν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα, μπορούμε με ένα κουτάλι να ρίχνουμε το ζεστό λάδι πάνω στους κρόκους, έτσι θα επισπεύσουμε τη διαδικασία.
-
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο μαζί με το απάκι, το ψωμί, λίγη φέτα και μπόλικο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.