Αυγά μάτια με απάκι Κρήτης

Αυγά μάτια με απάκι Κρήτης

pinit

Αυγά μάτια με απάκι Κρήτης

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 5 min Ώρα μαγειρέματος 10 min Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά Μερίδες: 1

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε κρύο τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σπάμε μέσα τα αυγά, με προσοχή.

  2. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και σκεπάζουμε με καπάκι. Αυτή η διαδικασία θα πάρει 8-10 λεπτά, ανάλογα τη θερμοκρασία.

  3. Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, κόβουμε παράλληλα σε φέτες το απάκι και το σωτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε.

  4. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και το ψωμί μας, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 2 λεπτά στο σύνολο.

  5. Ελέγχουμε τα αυγά, αν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα, μπορούμε με ένα κουτάλι να ρίχνουμε το ζεστό λάδι πάνω στους κρόκους, έτσι θα επισπεύσουμε τη διαδικασία.

  6. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο μαζί με το απάκι, το ψωμί, λίγη φέτα και μπόλικο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Keywords: αυγά, απάκι, Κρήτη, πρωινό