Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

pinit

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 10 min Ωρα ξεκούρασης 48 ώρα Συνολικός χρόνος: 48 ώρες 40 λεπτά Μερίδες: 6

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο

Για το κουρκούτι

Για τη σκορδαλιά

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη σκορδαλιά

  1. Σε μπολ μουλιάζουμε το ψωμί για λίγα δευτερόλεπτα.

  2. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.

  3. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε για μισό λεπτό. Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη και την κρατάμε στην άκρη ή στο ψυγείο.

Για το κουρκούτι

  1. Σε μπολ βάζουμε την μπύρα, το ανθρακούχο νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

  3. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.

  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 90 λεπτά.

Για τον μπακαλιάρο

  1. Βάζουμε σε μπολ τον παστό μπακαλιάρο, σε κρύο νερό, για 24-48 ώρες (μέσα στο ψυγείο), αλλάζοντας το νερό περίπου 5-6 φορές, όχι παραπάνω.

  2. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο καλά, βγάζουμε το δέρμα (αν θέλουμε) όπως στο βίντεο και κόβουμε σε μικρές μερίδες και κρατάμε στην άκρη (ή στο ψυγείο).

  3. Βάζουμε σε φριτέζα μπόλικο ηλιέλαιο, να ζεσταθεί καλά.

  4. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.

  5. Αλευρώνουμε ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο ταψί με το αλεύρι, έπειτα τα βουτάμε με μία τσιμπίδα μέσα στο κουρκούτι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο, για 5-7 λεπτά περίπου.

  6. Προσοχή! Όταν τα βάζουμε στη φριτέζα, τα κρατάμε στην επιφάνεια με την τσιμπίδα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα αφήνουμε μέσα στο λάδι.

  7. Όταν είναι έτοιμα και ροδοκόκκινα, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε να στραγγίζουν πάνω σε σχάρα ή σε απορροφητικό χαρτί.

  8. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι, μάραθο και ωμό ελαιόλαδο!

Keywords: μπακαλιάρος, σκορδαλιά, ψάρια