Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Υλικά
Για τον μπακαλιάρο
Για το κουρκούτι
Για τη σκορδαλιά
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για τη σκορδαλιά
-
Σε μπολ μουλιάζουμε το ψωμί για λίγα δευτερόλεπτα.
-
Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
-
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε για μισό λεπτό. Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη και την κρατάμε στην άκρη ή στο ψυγείο.
Για το κουρκούτι
-
Σε μπολ βάζουμε την μπύρα, το ανθρακούχο νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
-
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
-
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 90 λεπτά.
Για τον μπακαλιάρο
-
Βάζουμε σε μπολ τον παστό μπακαλιάρο, σε κρύο νερό, για 24-48 ώρες (μέσα στο ψυγείο), αλλάζοντας το νερό περίπου 5-6 φορές, όχι παραπάνω.
-
Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο καλά, βγάζουμε το δέρμα (αν θέλουμε) όπως στο βίντεο και κόβουμε σε μικρές μερίδες και κρατάμε στην άκρη (ή στο ψυγείο).
-
Βάζουμε σε φριτέζα μπόλικο ηλιέλαιο, να ζεσταθεί καλά.
-
Σε ένα ταψί ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.
-
Αλευρώνουμε ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο ταψί με το αλεύρι, έπειτα τα βουτάμε με μία τσιμπίδα μέσα στο κουρκούτι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο, για 5-7 λεπτά περίπου.
-
Προσοχή! Όταν τα βάζουμε στη φριτέζα, τα κρατάμε στην επιφάνεια με την τσιμπίδα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα αφήνουμε μέσα στο λάδι.
-
Όταν είναι έτοιμα και ροδοκόκκινα, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε να στραγγίζουν πάνω σε σχάρα ή σε απορροφητικό χαρτί.
-
Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι, μάραθο και ωμό ελαιόλαδο!