Μπουγάτσα νηστίσιμη
Μπουγάτσα νηστίσιμη
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την πορτοκαλάδα.
-
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, με ένα σύρμα. Η κρέμα μας θα είναι έτοιμη, όταν δούμε μερικές μικρές φουσκάλες και ότι αρχίζει και πήζει.
-
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
-
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι 22-24 εκατοστά και το λαδώνουμε.
-
Λαδώνουμε τα φύλλα μας ή τα λαδώνουμε κατευθείαν μέσα στο ταψάκι.
-
Στη συνέχεια, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το μισό να είναι μέσα στο ταψί και το άλλο μισό εκτός. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο από την άλλη πλευρά. Το τρίτο φύλλο, το τοποθετούμε κανονικά μέσα στο ταψί μας.
-
Στη συνέχεια, βάζουμε το τέταρτο φύλλο μέσα στο ταψί κανονικά και γεμίζουμε με την κρέμα μας.
-
Γυρνάμε όλες τις άκρες από τα φύλλα μας μέσα στο ταψί και τα λαδώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 30 λεπτά από τη μία πλευρά.
-
Στη συνέχεια, γυρίζουμε ανάποδα την μπουγάτσα μας και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, ανάλογα πάντα τον φούρνο μας.
-
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σημειώσεις
- Όταν θα ξεκινήσετε την κρέμα, θα μοιάζει σαν κομμένη, αλλά μην ανησυχείτε, θα γίνει όπως πρέπει.
- Μπορείτε να βάλετε και παραπάνω φύλλα, αναλόγως τις προτιμήσεις σας.
- Στην ουσία είναι σαν ένας χαλβάς, περίπου, μέσα σε φύλλα κρούστας.
- Αν θέλετε, μπορείτε πρώτα να καβουρδίσετε λίγο το σιμιγδάλι μαζί με τη μαργαρίνη.