Μπουγιουρντί στον ξυλόφουρνο



Μπουγιουρντί στον ξυλόφουρνο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε πήλινο σκεύος προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και την πιπεριά σε δύο στρώσεις.
-
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εφάπτεται καλά με το σκεύος, όπως ένα καπάκι.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά. Αν θέλουμε ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, χωρίς αλουμινόχαρτο, για να πάρει χρώμα.
-
Αφού ψηθεί, είτε ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η φέτα και να γίνει σαν κρέμα, είτε το τρώμε όπως είναι με το κουτάλι! Εννοείται πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγη έξτρα ρίγανη και ωμό ελαιόλαδο!
-
Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε πάνω σε καψαλισμένο ζυμωτό ψωμάκι.