Print Options:

Brownies με καραμέλα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min Ώρα μαγειρέματος: 25 min Ωρα ξεκούρασης: 2 ώρα Συνολικός χρόνος:: 2 ώρες 40 λεπτά
Μερίδες 8
Υλικά
  • 120 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
  • 100 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 100 γρ. ζάχαρη (καστανή)
  • 60 γρ. κακάο
  • 1⁄2 κ.γ. baking powder (2-3 γρ.)
  • 1⁄2 κ.γ. αλάτι (2-3 γρ.)
  • 1 κ.γ. κοφτή Ελληνικό καφέ (σκόνη)
  • 1 βανίλια
  • 120 γρ. νερό (ζεστό)
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 150 γρ. ζάχαρη (καστανή)
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μείγμα Α.
  2. Ρίχνουμε τα υλικά από το μείγμα Β μέσα στο Α και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Λαδώνουμε, με λίγο ηλιέλαιο, ένα μικρό ταψάκι 22 cm.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μας και στρώνουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
  6. Με προσοχή, το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, μα εντελώς (αλλιώς θα σπάσουν τα κομμάτια).
  7. Αν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε όλο το βράδυ στο ψυγείο (σκεπασμένο) και να το φάτε το πρωί, για να είναι πιο μαστιχωτό.
  8. Σερβίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας και παγωτό της αρεσκείας μας.
  9. Για την σάλτσα καραμέλας
  10. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πάρει μία βράση.
  11. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά μας και ανακατεύουμε συνεχώς.
  12. Θα χρειαστεί περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η καραμέλα μας.
  13. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως ή να την αφήσουμε να κρυώσει και να τη βάλουμε στο ψυγείο, για την επόμενη μέρα. Όσο πιο πολύ την αφήσουμε να κρυώσει, τόσο πιο πολύ θα σφίξει. Στο ψυγείο μπορούμε να την κρατήσουμε μέχρι και μία εβδομάδα.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε να βάλετε ό,τι ζάχαρη θέλετε.
  2. Αντί για Ελληνικό, μπορείτε να βάλετε εσπρέσο.
Keywords: brownies, καραμέλα, νηστίσιμα