Print Options:

Χάντρες λεμονάτες

Μέθοδος μαγειρέματος ,
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 30 min Συνολικός χρόνος:: 40 λεπτά
Μερίδες 3
Υλικά
  • 300 γρ. χάντρες
  • 1 κρεμμύδι (λευκό)
  • 1 καρότο (μικρό)
  • 3 κρεμμυδάκια (φρέσκα)
  • λίγη μαραθόριζα (φινόκιο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • 1⁄4 ματσάκι άνηθο (όχι κοτσάνια)
  • 30 γρ. ταχίνι
  • 30 γρ. μουστάρδα (απαλή)
  • 1⁄4 από το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • νερό (καυτό)
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
  2. Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κατσαρόλα ή το τηγάνι μας, προσθέτουμε καυτό νερό, τόσο, ώστε να καλυφθεί ο πάτος από το σκεύος και προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, αλατίζουμε καλά και τα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά, για δυο λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο και αχνίζουμε για άλλα δύο λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και τη μαραθόριζα, ανακατεύοντας καλά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις χάντρες, ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε περίπου 500 γρ. καυτό νερό και αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση. Έπειτα, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε, σε μέτρια προς χαμηλή, τη φωτιά μας. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  5. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό, βάζουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, 5 κ.σ. ζουμί από το φαγητό μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά μας και προσθέτουμε την κρέμα που φτιάξαμε, μέσα στο φαγητό μας και κουνάμε ή ανακατεύουμε ελαφρώς το σκεύος μας, για να δέσει η σάλτσα μας.
  7. Κόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, τα προσθέτουμε στο φαγητό μας, ανακατεύουμε ελαφρώς και διορθώνουμε σε γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  8. Αφήνουμε με κλειστό καπάκι το φαγητό μας να ηρεμήσει για 5 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Keywords: χάντρες, λεμονάτες, όσπρια, νηστίσιμα