Χοιρινές πανσέτες καραμελωμένες στον φούρνο και χειροποίητα πιτάκια

Χοιρινές πανσέτες καραμελωμένες στον φούρνο και χειροποίητα πιτάκια

pinit

Χοιρινές πανσέτες καραμελωμένες στον φούρνο και χειροποίητα πιτάκια

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 20 min Ωρα ξεκούρασης 12 ώρα Συνολικός χρόνος: 12 ώρες 50 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Μαρινάδα

Πιτάκια

Εκτέλεση

Video
Off On

Πιτάκια

  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με τον γάντζο όλα τα υλικά, εκτός από το νερό.

  2. Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βραστό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

  3. Δουλεύουμε τη ζύμη μας, για λίγο, στον πάγκο της κουζίνας και κάνουμε μια μπάλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, ιδανικά για 12 ώρες.

  4. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 8-10 ίσα μέρη. Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε ζυμαράκι, σε πολύ λεπτό φύλλο και ψήνουμε σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Κρατάμε στην άκρη.

Πανσέτες και μαρινάδα

  1. Σε γουδί σπάμε το πιπέρι, το κάρδαμο και το κέδρο.

  2. Σε μπολ βάζουμε το μέλι, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και τα τριμμένα μπαχαρικά μας.

  3. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Βάζουμε τις πανσέτες σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε τα ¾ τις μαρινάδας και ανακατεύουμε ελαφρώς.

  5. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντας τουλάχιστον μία φορά.

  6. Βάζουμε τις πανσέτες στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψί από κάτω. Τις περιχύνουμε με ό,τι ζουμάκια έχουν μείνει στο μπολ μας και τις αλατίζουμε καλά.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 8 λεπτά, μετά τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά από την άλλη. Σε αυτό το σημείο, βάζουμε την ένδειξη γκριλ στον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 2,5 λεπτά, από την κάθε πλευρά ή μέχρι να καραμελώσουν.

  8. Μόλις είναι έτοιμες, βάζουμε σε ζεστό τηγάνι το ¼ της μαρινάδας που έχουμε κρατήσει και περνάμε την κάθε πανσέτα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μελώσει.

  9. Ρίχνουμε λίγο ξύδι στο κρεμμύδι μας.

  10. Σερβίρουμε σε ξύλινη επιφάνεια μαζί με πηχτόγαλο Χανίων, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο!

Keywords: χοιρινές, πανσέτες, καραμελωμένες, φούρνος, χειροποίητα, πιτάκια, κρέατα