Χοιρινή πανσέτα στον φούρνο με μέλι, μπαχαρικά και πουρέ ξινόμηλο!

Χοιρινή πανσέτα στον φούρνο με μέλι, μπαχαρικά και πουρέ ξινόμηλο!

pinit

Χοιρινή πανσέτα στον φούρνο με μέλι, μπαχαρικά και πουρέ ξινόμηλο!

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 20 min Ωρα ξεκούρασης 12 ώρα Συνολικός χρόνος: 12 ώρες 50 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Μαρινάδα

Πουρές ξινόμηλο

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τον πουρέ

  1. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετούμε σε κρύο τηγάνι.

  2. Προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και σκεπάζουμε με καπάκι.

  3. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στην υψηλότερη ένταση και μαγειρεύουμε, στην ουσία αχνίζουμε τα μήλα μας, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά περίπου.

  4. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να μαλακώσουν τα μήλα μας και να έχει μείνει ελάχιστη υγρασία.

  5. Τοποθετούμε σε μπλέντερ, χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα και ο βελούδινος πουρές ξινόμηλου είναι έτοιμος.

Πανσέτες και μαρινάδα

  1. Σε γουδί βάζουμε όλα τα μπαχαρικά μας και τα σπάμε, θα χρειαστεί σίγουρα 3 λεπτά χτύπημα!

  2. Σε μπολ βάζουμε το μέλι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα μπαχαρικά μας.

  3. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Βάζουμε τις πανσέτες σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε τα ¾ τις μαρινάδας, ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, μαζί με το υπόλοιπο πορτοκάλι.

  5. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντας τουλάχιστον μία φορά.

  6. Βάζουμε τις πανσέτες στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψί από κάτω, στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τις περιχύνουμε με λίγα από τα ζουμάκια που έχουν μείνει στο μπολ μας και τις αλατίζουμε καλά.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 8 λεπτά, μετά τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά από την άλλη. Σε αυτό το σημείο, βάζουμε την ένδειξη γκριλ στον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 2 λεπτά, από την κάθε πλευρά ή μέχρι να καραμελώσουν.

  8. Μόλις είναι έτοιμες, βάζουμε σε ζεστό τηγάνι το ¼ της μαρινάδας που έχουμε κρατήσει ή τα ζουμάκια από το μαρινάρισμα και περνάμε την κάθε πανσέτα, για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να μελώσει.

  9. Σε στεγνό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, περνάμε τα φουντούκια μας ίσα ίσα να ζεσταθούν και να βγάλουν τα έλαιά τους.

  10. Σε βαθύ πιάτο προσθέτουμε πουρέ ξινόμηλο, από πάνω την πανσέτα μας σε όμορφα κομμάτια και λίγα σπασμένα φουντούκια. Αν θέλουμε, μπορούμε να αρωματίσουμε με λίγο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο! Βέβαια, το ιδανικό είναι, να τα σερβίρουμε πάνω σε ξύλο κοπής ή λαδόκολλα στη μέση του τραπεζιού!

Keywords: χοιρινή, πανσέτα, μέλι, μπαχαρικά, πουρές ξινόμηλο, κρέατα, αλλαντικά