Χοιρινό μπούτι στη γάστρα

Χοιρινό μπούτι στη γάστρα

pinit

Χοιρινό μπούτι στη γάστρα

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 15 min Ώρα μαγειρέματος 2 ώρα Ωρα ξεκούρασης 30 min Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 45 λεπτά Μερίδες: 5

Υλικά

Μαρινάδα

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.

  3. Προσθέτουμε τα κάστανα και αλατοπιπερώνουμε.

  4. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

  5. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας, μέσα στη μαρινάδα και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα.

  6. Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη γάστρα.

  7. Προσθέτουμε λίγο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο φρέσκο πάνω στο κρέας.

  8. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω από το φαγητό μας και σκεπάζουμε, με το καπάκι, τη γάστρα μας.

  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 2 ώρες.

  10. Μόλις είναι έτοιμο, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα στον φούρνο για κανένα μισάωρο.

Σημειώσεις

    1. Δεν είναι όλα τα χοιρινά ίδια. Ίσως να θέλει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο μέσα στον φούρνο.

    2. Ζητήστε να σας δώσουν και κάνα δυο κομμάτια με λίγο λίπος.

    3. Δε χρησιμοποιώ καθόλου νερό, είναι αρκετή η υγρασία από τα λαχανικά.

    4. Αν θέλετε, μπορείτε στο τελείωμα να το καραμελώσετε στο γκριλ του φούρνου ξεσκέπαστο, για 5 λεπτά.

    5. Πιστέψτε με, βγαίνει πολύ ζουμερό!

    6. Βουτήξτε ψωμί ζυμωτό μέσα στη γάστρα!

Keywords: χοιρινό, μπούτι, γάστρα