Χοιρινό μπούτι στη γάστρα



Χοιρινό μπούτι στη γάστρα
Υλικά
Μαρινάδα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
-
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.
-
Προσθέτουμε τα κάστανα και αλατοπιπερώνουμε.
-
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
-
Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας, μέσα στη μαρινάδα και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα.
-
Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη γάστρα.
-
Προσθέτουμε λίγο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο φρέσκο πάνω στο κρέας.
-
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω από το φαγητό μας και σκεπάζουμε, με το καπάκι, τη γάστρα μας.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 2 ώρες.
-
Μόλις είναι έτοιμο, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα στον φούρνο για κανένα μισάωρο.
Σημειώσεις
1. Δεν είναι όλα τα χοιρινά ίδια. Ίσως να θέλει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο μέσα στον φούρνο.
2. Ζητήστε να σας δώσουν και κάνα δυο κομμάτια με λίγο λίπος.
3. Δε χρησιμοποιώ καθόλου νερό, είναι αρκετή η υγρασία από τα λαχανικά.
4. Αν θέλετε, μπορείτε στο τελείωμα να το καραμελώσετε στο γκριλ του φούρνου ξεσκέπαστο, για 5 λεπτά.
5. Πιστέψτε με, βγαίνει πολύ ζουμερό!
6. Βουτήξτε ψωμί ζυμωτό μέσα στη γάστρα!