Χοιρινό με δαμάσκηνα

Χοιρινό με δαμάσκηνα

pinit

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 2.5 ώρα Συνολικός χρόνος: 3 ώρες Μερίδες: 5

Υλικά

Μαρινάδα

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το πράσο και την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.

  3. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπερώνουμε.

  4. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

  5. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας, μέσα στη μαρινάδα και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα.

  6. Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη γάστρα και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα που περίσσεψε.

  7. Τοποθετούμε μια τσαλακωμένη λαδόκολλα πάνω από το φαγητό μας και πάνω στη λαδόκολλα, βάζουμε την κανέλα και τις φλούδες μανταρινιού.

  8. Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 2,5 ώρες.

  9. Μόλις είναι έτοιμο, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για κανένα μισάωρο ή μέχρι να σερβίρουμε τους καλεσμένους μας.

Σημειώσεις

  1. Δεν είναι όλα τα χοιρινά ίδια. Ίσως να θέλει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο μέσα στον φούρνο.
  2. Ζητήστε να σας δώσουν και κάνα δυο κομμάτια με λίγο λίπος.
  3. Δε χρησιμοποιώ καθόλου νερό, είναι αρκετή η υγρασία από τα λαχανικά.
  4. Αν θέλετε, μπορείτε στο τελείωμα να το καραμελώσετε στο γκριλ του φούρνου, ξεσκέπαστο, για 5-10 λεπτά.
  5. Πιστέψτε με, βγαίνει πολύ ζουμερό!
  6. Βουτήξτε ψωμί ζυμωτό μέσα στη γάστρα και κάντε και μια τηγανιά πατάτες δίπλα!
Keywords: χοιρινό, δαμάσκηνα, εορταστικά, κρέατα