Χοιρινό με δαμάσκηνα
Χοιρινό με δαμάσκηνα
Υλικά
Μαρινάδα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
-
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το πράσο και την κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.
-
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατοπιπερώνουμε.
-
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
-
Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας, μέσα στη μαρινάδα και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα.
-
Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη γάστρα και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα που περίσσεψε.
-
Τοποθετούμε μια τσαλακωμένη λαδόκολλα πάνω από το φαγητό μας και πάνω στη λαδόκολλα, βάζουμε την κανέλα και τις φλούδες μανταρινιού.
-
Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 2,5 ώρες.
-
Μόλις είναι έτοιμο, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για κανένα μισάωρο ή μέχρι να σερβίρουμε τους καλεσμένους μας.
Σημειώσεις
- Δεν είναι όλα τα χοιρινά ίδια. Ίσως να θέλει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο μέσα στον φούρνο.
- Ζητήστε να σας δώσουν και κάνα δυο κομμάτια με λίγο λίπος.
- Δε χρησιμοποιώ καθόλου νερό, είναι αρκετή η υγρασία από τα λαχανικά.
- Αν θέλετε, μπορείτε στο τελείωμα να το καραμελώσετε στο γκριλ του φούρνου, ξεσκέπαστο, για 5-10 λεπτά.
- Πιστέψτε με, βγαίνει πολύ ζουμερό!
- Βουτήξτε ψωμί ζυμωτό μέσα στη γάστρα και κάντε και μια τηγανιά πατάτες δίπλα!