Χωριάτικα scrambled eggs με μανιτάρια του δάσους και άγριο σκόρδο
Χωριάτικα scrambled eggs με μανιτάρια του δάσους και άγριο σκόρδο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μπολ βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, με ζεστό νερό, να μουλιάσουν για 20-25 λεπτά.
-
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο, για να αρωματίσουμε το λάδι, "τηγανίζουμε" το ψωμί ελαφρώς και το αφαιρούμε.
-
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το κρεμμύδι πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα οποία στραγγίζουμε ελαφρώς και τα σωτάρουμε, μέχρι να πάρουνε χρώμα και να απορροφήσουν το λάδι και σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε και λίγη ρίγανη.
-
Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που τα μουλιάσαμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, καρυκεύουμε με λίγο από το άγριο σκόρδο.
-
Σε κατσαρολάκι, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τα αυγά.
-
Ανάβουμε το μάτι στο τέρμα και ανακατεύουμε με μαρίζ. Ανακατεύουμε λίγο πάνω στη φωτιά, λίγο εκτός.
-
Μόλις αρχίζουν και σφίγγουν, τα τραβάμε εκτός φωτιάς, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και το άγριο σκόρδο και ανακατεύουμε.
-
Σερβίρουμε τα αυγά πάνω στο ψωμί και από πάνω, στήνουμε τα μανιτάρια μας όμορφα. Ως γαρνιτούρα, μπορούμε να βάλουμε είτε ψητές ντομάτες, είτε ωμές, με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.