Χριστουγεννιάτικα μπισκότα (Gingerbread cookies)
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα (Gingerbread cookies)
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
-
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και κουνάμε κυκλικά το κατσαρολάκι, μέχρι να λιώσει.
-
Έπειτα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
-
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας πολύ, πολύ καλά, με μία σπάτουλα.
-
Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ, για να σφίξει το μείγμα.
-
Την επόμενη μέρα, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη μας. Αν δούμε ότι κολλάει ελαφρώς στον πάγκο, προσθέτουμε αλεύρι στη ζύμη και την ξαναπλάθουμε.
-
Κόβουμε τη ζύμη με Χριστουγεννιάτικα σχέδια.
-
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα σχεδιάκια μας, με λίγη απόσταση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 8 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
-
Όσο ψήνεται η πρώτη δόση, εμείς κάνουμε την ίδια διαδικασία με τη ζύμη, ζύμωμα, άνοιγμα, κόψιμο και πάλι σε ταψί. Μόλις βγει η πρώτη δόση, βάζουμε τη δεύτερη. Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
-
Αφού ψηθούν τα νόστιμα μπισκότα μας, αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 ώρες και τα αποθηκεύουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας με καπάκι.
Σημειώσεις
- Αν κολλάει το ζυμάρι, προσθέστε αλεύρι, μην το φοβηθείτε.
- Αν περισσέψει ζυμάρι, τυλίξτε το με μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.
- Καλό θα ήταν πριν τα ψήσετε όλα, να ψήσετε ένα μπισκότο μόνο του για να δείτε ακριβώς τον χρόνο.
- Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε και μόλις κρυώσουν, να τα βάλετε στην κατάψυξη.