Χριστουγεννιάτικο κέικ υπερπαραγωγή

Χριστουγεννιάτικο κέικ υπερπαραγωγή

pinit

Χριστουγεννιάτικο κέικ υπερπαραγωγή

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 35 min Ωρα ξεκούρασης 2 ώρα Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 45 λεπτά Μερίδες: 12

Υλικά

Κέικ

Επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί η μαυροδάφνη. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα apple hot wine και το αφήνουμε να βράσει, για 15-20 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

  2. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό.

  3. Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα.

  4. Σε μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το κρασί, τη βανίλια, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ, πολύ καλά.

  6. Τοποθετούμε σε φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε 35-40 λεπτά, στους 170 βαθμούς στον αέρα.

  7. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

  8. Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό, με ένα κουτάλι.

  9. Απλώνουμε πάνω από το κρύο κέικ, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

  10. Τέλος, στολίζουμε με τα βρώσιμα στολίδια μας!

Keywords: κέικ, Χριστούγεννα , νηστίσιμα