Χριστουγεννιάτικο κέικ υπερπαραγωγή
Χριστουγεννιάτικο κέικ υπερπαραγωγή
Υλικά
Κέικ
Επικάλυψη
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί η μαυροδάφνη. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα apple hot wine και το αφήνουμε να βράσει, για 15-20 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
-
Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό.
-
Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα.
-
Σε μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το κρασί, τη βανίλια, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ, πολύ καλά.
-
Τοποθετούμε σε φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε 35-40 λεπτά, στους 170 βαθμούς στον αέρα.
-
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό, με ένα κουτάλι.
-
Απλώνουμε πάνω από το κρύο κέικ, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
-
Τέλος, στολίζουμε με τα βρώσιμα στολίδια μας!