Εύκολη πορτοκαλόπιτα



Εύκολη πορτοκαλόπιτα
Υλικά
Υλικά για το σιρόπι
Υλικά για τη γέμιση
Εκτέλεση
Video
Off
On
Εκτέλεση για το σιρόπι
-
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας μας, στην υψηλότερη ένταση.
-
Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει καλά το σιρόπι μας, μετράμε ακριβώς 5 λεπτά και στη συνέχεια το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
Παράλληλα, μέχρι να βράσει το σιρόπι, κάνουμε τη γέμιση για την πίτα μας.
Εκτέλεση για τη γέμιση
-
Τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας σαν ρολό και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μικρές ροδέλες και τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-
Αφήνουμε τα κομμένα φύλλα μας να ξεραθούν για 2 ώρες περίπου, αν είναι ο καιρός καλός. Αν η ατμόσφαιρα όμως έχει υγρασία, τα φύλλα μας δεν θα ξεραθούν σωστά, οπότε τα βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 130 βαθμούς, στον αέρα, ανακατεύοντας ανά 2 λεπτά.
-
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και με σύρμα ανακατεύουμε πολύ, πολύ καλά.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι μας, ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
-
Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα μας σε 3-4 δόσεις, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα. Χρειάζεται αρκετό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα φύλλα.
-
Σε αντικολλητικό ταψί προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης και το πατάμε να απλώσει ομοιόμορφα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά ακριβώς, ανάλογα πάντα με τον φούρνο!
-
Αφαιρούμε την πίτα από τον φούρνο και με μια κουτάλα, προσθέτουμε από πάνω όλο το σιρόπι μας.
-
Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
- Όσο πιο ξερά είναι τα φύλλα, τόσο καλύτερο θα βγει το γλυκό μας.
- Αν θέλετε πολύ έντονο το πορτοκάλι, τότε βάλτε ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
- Μην φοβηθείτε το σιρόπι, θα το απορροφήσει όλο.
- Προσωπικά, αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα, την αφήνω στο ψυγείο για μια μέρα και την απολαμβάνω παγωμένη, γιατί έτσι δένουν οι γεύσεις καλύτερα.
- Αντέχει 3-4 μέρες στο ψυγείο.