Print Options:

Εύκολη ζυμαρόπιτα με λαχανικά, φέτα και μπέικον

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 40 min Συνολικός χρόνος:: 45 λεπτά
Μερίδες 12
Υλικά
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. φέτα (σπασμένη με το χέρι)
  • 200 γρ. μπέικον (σε μικρά κομμάτια)
  • 1 καρότο μέτριο (τριμμένο)
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1⁄2 πιπεριά Φλωρίνης (καρεδάκι)
  • 300 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ)
  • 15 γρ. baking powder
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε καλά το ταψί μας.
  3. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά από το μείγμα Α.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα Β μέσα στο Α και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 40 λεπτά ακριβώς.
Σημειώσεις
  1. Βάζουμε την πίτα μας να ψηθεί στη μέση του φούρνου μας ή στο δεύτερο επίπεδο.
  2. Καλό είναι να κρυώσει καλά, για να δέσουν οι γεύσεις.
  3. Αντέχει σίγουρα 3 μέρες!
Keywords: πίτα, ζύμες, ζυμαρόπιτα, μπέικον