Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Εύκολη ζυμαρόπιτα με λαχανικά, φέτα και μπέικον
Μέθοδος μαγειρέματος
Ψήσιμο σε φούρνο
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
Αλμυρός κόσμος
,
Πρωινό
,
Ψωμιά , Ζύμες & Πίτες
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min
Ώρα μαγειρέματος: 40 min
Συνολικός χρόνος:: 45 λεπτά
Μερίδες
12
Υλικά
250
γρ. γάλα
250
γρ. ελαιόλαδο
2
αυγά
300
γρ. φέτα
(σπασμένη με το χέρι)
200
γρ. μπέικον
(σε μικρά κομμάτια)
1
καρότο μέτριο
(τριμμένο)
1
πράσο
(ψιλοκομμένο)
1⁄2
πιπεριά Φλωρίνης
(καρεδάκι)
300
γρ. αλεύρι
(γ.ο.χ)
15
γρ. baking powder
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας.
Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά από το μείγμα Α.
Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα Β μέσα στο Α και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 40 λεπτά ακριβώς.
Σημειώσεις
Βάζουμε την πίτα μας να ψηθεί στη μέση του φούρνου μας ή στο δεύτερο επίπεδο.
Καλό είναι να κρυώσει καλά, για να δέσουν οι γεύσεις.
Αντέχει σίγουρα 3 μέρες!
Keywords:
πίτα, ζύμες, ζυμαρόπιτα, μπέικον