Εύκολο κέικ λεμονιού



Εύκολο κέικ λεμονιού
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το baking powder και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ, πολύ καλά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να την απορροφήσει η ζύμη μας.
-
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα με λαδόκολλα και γεμίζουμε μέχρι τα ¾.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για 50-60 λεπτά.
-
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με λίγη άχνη.
Σημειώσεις
Προσοχή!
- Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι 10x25cm, οπότε το μείγμα στριμώχνεται και θέλει τον χρόνο που σας δίνω στο ψήσιμο. Αν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη φόρμα, ίσως να θέλει και λιγότερο χρόνο.
- Το κέικ θα σκάσει σίγουρα σε κάποιο σημείο, είναι απόλυτα φυσιολογικό.
- Το κέικ θα είναι σίγουρα έτοιμο, όταν στο σημείο που σκάσει, θα έχει καραμελώσει και θα εχει χρυσαφένιο χρώμα.