Εύκολο ψωμί
Εύκολο ψωμί
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε τον φούρνο μας στους 40 βαθμούς (αν υπάρχει τέτοια λειτουργία).
-
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ελαφρώς.
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά και περιμένουμε περίπου 5 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και τέλος το αλάτι.
-
Ζυμώνουμε σε αργή ταχύτητα στο μίξερ για 5 λεπτά, όσο περίπου κάνει να ξεκολλήσει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του μίξερ.
-
Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά και σχηματίζουμε μια μπάλα.
-
Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψάκι μας, τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει 40-60 λεπτά, είτε στον φούρνο στους 40 βαθμούς, είτε σε ζεστό μέρος.
-
Αφού φουσκώσει, αφαιρούμε το ψωμί από τον φούρνο.
-
Βάζουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω - κάτω).
-
Αλείφουμε το ψωμί μας με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σουσάμι.
-
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στο μεσαίο επίπεδο του φούρνου. Ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο σας!