Σημειώσεις
- Προσοχή, κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.
- Αν θέλετε, βάζετε και λίγο θυμάρι στο σωτάρισμα.
- Βάλτε όσο λεμόνι θέλετε εσείς, αναλόγως τα γούστα σας.
- Εννοείται, αν θέλετε, βάζετε παραπάνω ελαιόλαδο, η φάβα έχει την ιδιότητα να τραβάει όσο λάδι και να βάλετε.
- Ποτέ, μα ποτέ, δε βάζουμε το αλάτι πριν βράσει η φάβα μας.
- Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι φάβα Λάρισας.
- Προσοχή! Όταν χτυπάμε σε μπλέντερ κάτι που έχει αρκετό λεμόνι, έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, λόγω της οξείδωσης του λεμονιού από τις λεπίδες.
Keywords:
φάβα, όσπρια, νηστίσιμα