Φοιτητική μακαρονάδα

Φοιτητική μακαρονάδα

pinit

Φοιτητική μακαρονάδα

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 5 min Ώρα μαγειρέματος 20 min Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στην υψηλότερη θερμοκρασία, στις αντιστάσεις.

  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να ζεσταθεί.

  3. Σε ταψάκι με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.

  4. Ψήνουμε περίπου 20-22 λεπτά στην υψηλότερη θερμοκρασία, στις αντιστάσεις. Θέλουμε να καούν ελαφρώς.

  5. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και αλατίζουμε καλά το νερό και βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, όσο λέει η συσκευασία.

  6. Σε μούλτι, τοποθετούμε ό,τι υπάρχει στο ταψάκι, εκτός από το φασκόμηλο, μαζί με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ίσως λίγο ξύδι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί και ξαναχτυπάμε.

  7. Βάζουμε τη σάλτσα μας σε βαθύ μπολ.

  8. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  9. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε βαθύ πιάτο και από πάνω προσθέτουμε ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού, φύλλα βασιλικού, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι!

Keywords: μακαρονάδα, λαχανικά, νηστίσιμα