Print Options:

Φοιτητική μακαρονάδα

Μέθοδος μαγειρέματος ,
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 20 min Συνολικός χρόνος:: 25 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 220 γρ. ριγκατόνι
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. κρεμμύδι λευκό (κομμένο στα 8)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
  • φασκόμηλο (κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ξύδι (ελάχιστο)
  • κοτσάνια μαιντανού (κατά προτίμιση)
  • φύλλα Αγιορείτικου βασιλικού (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στην υψηλότερη θερμοκρασία, στις αντιστάσεις.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να ζεσταθεί.
  3. Σε ταψάκι με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ψήνουμε περίπου 20-22 λεπτά στην υψηλότερη θερμοκρασία, στις αντιστάσεις. Θέλουμε να καούν ελαφρώς.
  5. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και αλατίζουμε καλά το νερό και βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, όσο λέει η συσκευασία.
  6. Σε μούλτι, τοποθετούμε ό,τι υπάρχει στο ταψάκι, εκτός από το φασκόμηλο, μαζί με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ίσως λίγο ξύδι και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί και ξαναχτυπάμε.
  7. Βάζουμε τη σάλτσα μας σε βαθύ μπολ.
  8. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε βαθύ πιάτο και από πάνω προσθέτουμε ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού, φύλλα βασιλικού, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι!
Keywords: μακαρονάδα, λαχανικά, νηστίσιμα