Print Options:

Γαλατόπιτα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 76 min Ωρα ξεκούρασης: 10 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 36 λεπτά
Μερίδες 12
Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 100 γρ. σιμιγδάλι (χονδρό)
  • 3 αυγά
  • 1 γρ. βανίλια (φρέσκια, σε σκόνη)
  • 1 γρ. κανέλα (σε σκόνη)
  • 30 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 16 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ή κουτάλα, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  2. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  3. Παράλληλα, μέχρι να κρυώσει η κρέμα μας, λαδώνουμε τα φύλλα μας και τα τοποθετούμε στο ταψί μας, το ένα πάνω στο άλλο.
  4. Σε μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, με ένα πιρούνι, πολύ καλά.
  5. Ρίχνουμε τα αυγά σιγά σιγά, σε τρείς δόσεις μέσα στην κρέμα μας και ανακατεύουμε πολύ, πολύ γρήγορα, με ένα σύρμα.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα μας μέσα στο ταψί και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, σε μικρά κομματάκια, σε διάφορα σημεία πάνω στην κρέμα μας.
  7. Γυρίζουμε τις γωνίες από τα φύλλα προς τα μέσα και τα λαδώνουμε ελαφρώς.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα.
Keywords: γαλατόπιτα, πίτα, ζύμες