Γαριδομακαρονάδα της Καθαράς Δευτέρας

Γαριδομακαρονάδα της Καθαράς Δευτέρας

pinit

Γαριδομακαρονάδα της Καθαράς Δευτέρας

Δυσκολία: Μέτριο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 50 min Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Για τον/την ζωμό/σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τον/την ζωμό/σάλτσα

  1. Σε κατσαρόλα, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το ταχίνι, ελάχιστο νερό, τα τσόφλια και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σωτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

  2. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά μας, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.

  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον καίμε ελαφρώς, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 15 δευτερόλεπτα.

  4. Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτας, το θυμάρι, τις δάφνες και τους σπόρους από τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά, να πάρει ο ζωμός βράση.

  5. Αφού πάρει βράση, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 20-30 λεπτά.

  6. Περνάμε τον ζωμό από σίτα και κρατάμε στην άκρη.

Για τη γαριδομακαρονάδα

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας στον χρόνο που λέει η συσκευασία.

  2. Σε τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το ταχίνι, ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι.

  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 1 λεπτό το πολύ, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.

  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά, λίγο ζωμό από τις γαρίδες και τα βρασμένα ζυμαρικά.

  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γλασάρουν τα ζυμαρικά μας, διορθώνουμε σε γεύση και στο τελείωμα, προσθέτουμε 1 κ.γ. ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρώς.

  6. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι, σταγόνες φρέσκου λεμονιού και προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό ή θυμάρι.

Keywords: γαριδομακαρονάδα, Καθαρά Δευτέρα, θαλασσινά