Γλυκό με τα περισσεύματα των εορτών

Γλυκό με τα περισσεύματα των εορτών

pinit

Γλυκό με τα περισσεύματα των εορτών

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 5 min Ώρα μαγειρέματος 25 min Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας.

  2. Με ένα πινέλο, το λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.

  3. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κάνουμε το ίδιο.

  4. Σπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα στο κέντρο από τα φύλλα, αφήνοντας κενό γύρω γύρω, περίπου 4-5 εκατοστά.

  5. Αραδιάζουμε τις κουβερτούρες και το καραμελωμένο ζαχαρούχο, ακανόνιστα, πάνω στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα.

  6. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

  7. Κλείνουμε δεξιά και αριστερά τις άκρες των φύλλων, προς το μέσον του γλυκού.

  8. Τυλίγουμε σε ρολό και πριν το τέλος, αλείφουμε με λίγο νερό την άκρη, για να κολλήσει το ρολό μας.

  9. Λαδώνουμε όλο το γλυκό μας με ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου μας, για 25 λεπτά ακριβώς.

Keywords: γλυκά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, εορταστικά