Γλυκό με τα περισσεύματα των εορτών
Γλυκό με τα περισσεύματα των εορτών
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας.
-
Με ένα πινέλο, το λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
-
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κάνουμε το ίδιο.
-
Σπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα στο κέντρο από τα φύλλα, αφήνοντας κενό γύρω γύρω, περίπου 4-5 εκατοστά.
-
Αραδιάζουμε τις κουβερτούρες και το καραμελωμένο ζαχαρούχο, ακανόνιστα, πάνω στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα.
-
Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
-
Κλείνουμε δεξιά και αριστερά τις άκρες των φύλλων, προς το μέσον του γλυκού.
-
Τυλίγουμε σε ρολό και πριν το τέλος, αλείφουμε με λίγο νερό την άκρη, για να κολλήσει το ρολό μας.
-
Λαδώνουμε όλο το γλυκό μας με ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου μας, για 25 λεπτά ακριβώς.