Print Options:

Γλυκό με τα περισσεύματα των εορτών

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 25 min Συνολικός χρόνος:: 30 λεπτά
Μερίδες 8
Υλικά
  • 2 φύλλα κρούστας
  • καστανή ζάχαρη (κατά προτίμηση)
  • άχνη ζάχαρη (κατά προτίμηση)
  • κανέλα (κατά προτίμηση)
  • ηλιέλαιο
  • 4 κουραμπιέδες
  • 4 μελομακάρονα
  • λίγα κομμάτια λευκής και μαύρης κουβερτούρας (περίπου 50-60 γρ.)
  • 3 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
  • 1 μπανάνα (σε φέτες)
Εκτέλεση
  1. Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας.
  2. Με ένα πινέλο, το λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  3. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κάνουμε το ίδιο.
  4. Σπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα στο κέντρο από τα φύλλα, αφήνοντας κενό γύρω γύρω, περίπου 4-5 εκατοστά.
  5. Αραδιάζουμε τις κουβερτούρες και το καραμελωμένο ζαχαρούχο, ακανόνιστα, πάνω στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα.
  6. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Κλείνουμε δεξιά και αριστερά τις άκρες των φύλλων, προς το μέσον του γλυκού.
  8. Τυλίγουμε σε ρολό και πριν το τέλος, αλείφουμε με λίγο νερό την άκρη, για να κολλήσει το ρολό μας.
  9. Λαδώνουμε όλο το γλυκό μας με ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου μας, για 25 λεπτά ακριβώς.
Keywords: γλυκά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, εορταστικά