Κεφτέδες με σάλτσα

Κεφτέδες με σάλτσα

pinit

Κεφτέδες με σάλτσα

Δυσκολία: Μέτριο Χρόνος προετοιμασίας 30 min Ώρα μαγειρέματος 45 min Ωρα ξεκούρασης 20 min Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 35 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

Υλικά για τον κιμά

Υλικά για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.

  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τον κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο έως και 8-12 ώρες, αν υπάρχει χρόνος.

  3. Πλάθουμε τον κιμά σε 12 κεφτέδες.

  4. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

  5. Αλευρώνουμε τους μισούς κεφτέδες, τους τηγανίζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές και τους αφαιρούμε. Θέλουμε να πάρουν χρώμα, αλλά να μην είναι εντελώς μαγειρεμένοι. Κάνουμε το ίδιο και με τους υπόλοιπους.

  6. Αφού τελειώσουμε με τους κεφτέδες, σουρώνουμε το λάδι μέσα από σίτα, το κρατάμε στην άκρη και καθαρίζουμε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.

  7. Προσθέτουμε το λάδι πάλι στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε και τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε.

  8. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ στο ζεστό λάδι και τον καίμε ελαφρώς.

  9. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  10. Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε τους κεφτέδες και τις πιπεριές στο τηγάνι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 10-15 λεπτά.

  11. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε 20 λεπτά να ηρεμήσει και να δέσει το φαγητό μας.

Keywords: κεφτέδες, σάλτσα