Print Options:

Κέικ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι, βανίλια και κανέλα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 45 min Συνολικός χρόνος:: 50 λεπτά
Μερίδες 16
Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 400 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 5 τεμάχια βανίλιες
  • 1 κ.γ. κανέλα (σε σκόνη)
Εκτέλεση
  1. Σε μπόλ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας αρχικά με το σύρμα και στη συνέχεια με σπάτουλα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 40-45 λεπτά!
Keywords: κέικ, ελαιόλαδο, πορτοκάλι, βανίλια, κανέλα, νηστίσιμα