Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Κέικ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι, βανίλια και κανέλα
Μέθοδος μαγειρέματος
Ψήσιμο σε φούρνο
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
Γλυκός Κόσμος
,
Κέικ
,
Νηστίσιμα
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min
Ώρα μαγειρέματος: 45 min
Συνολικός χρόνος:: 50 λεπτά
Μερίδες
16
Υλικά
500
γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(φαρίνα)
400
γρ. ζάχαρη
(κρυσταλλική)
200
γρ. ελαιόλαδο
200
γρ. χυμό πορτοκαλιού
5
τεμάχια βανίλιες
1
κ.γ. κανέλα
(σε σκόνη)
Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας αρχικά με το σύρμα και στη συνέχεια με σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 40-45 λεπτά!
Keywords:
κέικ, ελαιόλαδο, πορτοκάλι, βανίλια, κανέλα, νηστίσιμα