Print Options:

Κέικ σοκολάτας

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 40 min Ωρα ξεκούρασης: 10 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα
Μερίδες 10
Υλικά
  • 190 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
  • 20 γρ. κακάο
  • 80 γρ. ζάχαρη (καστανή)
  • 80 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής (5 γρ.)
  • 1⁄2 κ.γ. αλάτι (3 γρ.)
  • 65 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. Ελληνικό καφέ βρασμένο (μόνο το υγρό)
  • 240 γρ. νερό (χλιαρό)
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 γρ. βανίλια
  • 5 κομμάτια κουβερτούρα (πολύ μικρά)
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 10 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. ζάχαρη (άχνη)
  • 10 γρ. νερό (ζεστό)
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το μείγμα Α.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα Β.
  3. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα μείγματα Α και Β μαζί.
  4. Σε μικρή φόρμα, βάζουμε μια βρεγμένη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  5. Βάζουμε μέσα στο μείγμα μας τα κομματάκια κουβερτούρας, σκορπισμένα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα, για 40 λεπτά.
  7. Παράλληλα, κάνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο.
  8. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το ζεστό νερό.
  9. Αφού βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
  10. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το λευκό γλάσο.
Keywords: κέικ, σοκολάτα, νηστίσιμα