Print Options:

Κοτόπουλο με κρούστα γιαουρτιού, γραβιέρα Νάξου και λαχανικά

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 45 min Ωρα ξεκούρασης: 15 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (230 γρ. το καθένα περίπου)
  • 2 κρεμμύδια (κόκκινα)
  • 2 πιπεριές (πράσινες)
  • 2 πιπεριές (κόκκινες)
  • 200 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
  • λίγο ξύδι
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την πάπρικα και το τριμμένο τυρί, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε τις πιπεριές σε ακανόνιστα κομμάτια, τα κρεμμύδια τα κόβουμε στα 4 και ξεχωρίζουμε ένα ένα τα πέταλα τους.
  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας σε ένα ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι και τέλος, αλάτι και πιπέρι.
  4. Τέλος, παίρνουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο, τα αλείφουμε με το μείγμα από το γιαούρτι και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά μας.
  5. Τρίβουμε λίγο τυρί ακόμα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά, στον αέρα.
Keywords: κοτόπουλο, κρούστα, γιαούρτι, γραβιέρα, λαχανικά