Κουλουράκια της γιαγιάς
Κουλουράκια της γιαγιάς
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα μέχρι να αφρίσει, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, με ένα σύρμα ή ένα κουτάλι.
-
Έπειτα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
-
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το baking powder με λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
-
Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.
-
Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να πλάθεται εύκολα.
-
Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.
-
Τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 22-23 λεπτά.
-
Όταν θα τα βγάλετε, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς για 2-3 ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις.
Σημειώσεις
- Προσωπικά, ζυγίζω το κάθε μπαλάκι να είναι 20 γρ., αλλιώς προσπαθήστε να το δείτε με το μάτι, να βγάλετε 55 πανομοιότυπα μπαλάκια.
- Θα είναι έτοιμα, όταν θα έχουν πάρει καλό χρώμα και θα έχουν γίνει τραγανά!
- Η συγκεκριμένη δόση βγάζει τουλάχιστον 55 μικρά κουλουράκια!
- Για να διατηρηθούν σωστά, θα τα βάλετε μόλις κρυώσουν, σε γυάλινο βάζο ή θα τα τυλίξετε με λαδόκολλα και μετά θα τα βάλετε σε πλαστικό μπολ.
- Δοκιμάστε τα την επόμενη ημέρα (αν μπορείτε).
- Αντέχουν σίγουρα για 5 μέρες!