Print Options:

Κουλουράκια της γιαγιάς

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min Ώρα μαγειρέματος: 23 min Ωρα ξεκούρασης: 2 ώρα Συνολικός χρόνος:: 2 ώρες 38 λεπτά
Μερίδες 55
Υλικά
  • 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 125 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 155 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (2,5 γρ.)
  • 4 γρ. baking powder
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (όσο πάρει, περίπου 600γρ. , αλλά θα το δείτε εκείνη τη στιγμή, πώς θα είναι η ζύμη σας)
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα μέχρι να αφρίσει, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, με ένα σύρμα ή ένα κουτάλι.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
  3. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το baking powder με λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.
  5. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να πλάθεται εύκολα.
  6. Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.
  7. Τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 22-23 λεπτά.
  9. Όταν θα τα βγάλετε, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς για 2-3 ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις.
Σημειώσεις
  1. Προσωπικά, ζυγίζω το κάθε μπαλάκι να είναι 20 γρ., αλλιώς προσπαθήστε να το δείτε με το μάτι, να βγάλετε 55 πανομοιότυπα μπαλάκια.
  2. Θα είναι έτοιμα, όταν θα έχουν πάρει καλό χρώμα και θα έχουν γίνει τραγανά!
  3. Η συγκεκριμένη δόση βγάζει τουλάχιστον 55 μικρά κουλουράκια!
  4. Για να διατηρηθούν σωστά, θα τα βάλετε μόλις κρυώσουν, σε γυάλινο βάζο ή θα τα τυλίξετε με λαδόκολλα και μετά θα τα βάλετε σε πλαστικό μπολ.
  5. Δοκιμάστε τα την επόμενη ημέρα (αν μπορείτε).
  6. Αντέχουν σίγουρα για 5 μέρες!
Keywords: κουλουράκια