Κουλούρια σουσαμένια



Κουλούρια σουσαμένια
Υλικά
Ζαχαρόνερο
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για το ζαχαρόνερο
-
Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Για τα κουλούρια
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και περιμένουμε για 5 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στον κάδο το ταχίνι, το πετιμέζι, τα 2 άλευρα και τέλος το αλάτι.
-
Βάζουμε τον κάδο στο μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά, στην πιο αργή ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας από τα τοιχώματα.
-
Βάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο μας και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας μια μπάλα.
-
Βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και σκεπάζουμε με διπλή μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 90 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Αφού φουσκώσει, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
-
Στη συνέχεια, ανοίγουμε σε λωρίδες, σε φυτίλι δηλαδή, το κάθε μπαλάκι και κλείνουμε τις δύο άκρες, πλάθοντας πάλι λίγο στην ένωση, για να κολλήσουν σωστά όπως στο βίντεο.
-
Βουτάμε το κουλούρι μας στο ζαχαρόνερο, έπειτα στο σουσάμι και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Στο κάθε ταψί χωράνε 4 κουλούρια οπότε, μόλις κάνουμε τα πρώτα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
-
Παράλληλα, πλάθουμε τα άλλα 4 κουλούρια μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και αυτά.
-
Μόλις φουσκώσουν τα πρώτα 4, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη μεσαία θέση του φούρνου για 25-26 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε και βάζουμε τα υπόλοιπα.