Κριθαράκι με γαρίδες



Κριθαράκι με γαρίδες
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τις γαρίδες, για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και τις αφαιρούμε.
-
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, αλατίζουμε ελαφρώς και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαραθούν, ίσως χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καίμε ελαφρώς.
-
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το "τοστάρουμε" καλά, μέχρι να γυαλίσει, χαμηλώνοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά.
-
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
-
Σε αυτό το σημείο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με κουτάλα, σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
1-2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ξαναβάζουμε τις γαρίδες μέσα, ανακατεύουμε και διορθώνουμε σε γεύση.
-
Τέλος, αφαιρούμε από τη φωτιά το τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού και δένουμε με παγωμένο ελαιόλαδο!
-
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.
Σημειώσεις
- Νερό όσο πάρει, ανάλογα το βράσιμο που θέλετε.
- Παγωμένο ελαιόλαδο: Βάζουμε το λάδι σε πλαστικές παγοθήκες και το παγώνουμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 4 ώρες.