Κριθαράκι με γαρίδες

Κριθαράκι με γαρίδες

pinit

Κριθαράκι με γαρίδες

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 30 min Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τις γαρίδες, για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και τις αφαιρούμε.

  2. Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, αλατίζουμε ελαφρώς και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαραθούν, ίσως χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καίμε ελαφρώς.

  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το "τοστάρουμε" καλά, μέχρι να γυαλίσει, χαμηλώνοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά.

  5. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  6. Σε αυτό το σημείο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με κουτάλα, σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.

  7. 1-2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ξαναβάζουμε τις γαρίδες μέσα, ανακατεύουμε και διορθώνουμε σε γεύση.

  8. Τέλος, αφαιρούμε από τη φωτιά το τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού και δένουμε με παγωμένο ελαιόλαδο!

  9. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.

Σημειώσεις

  1. Νερό όσο πάρει, ανάλογα το βράσιμο που θέλετε.
  2. Παγωμένο ελαιόλαδο: Βάζουμε το λάδι σε πλαστικές παγοθήκες και το παγώνουμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 4 ώρες.
Keywords: κριθαράκι, γαρίδες, νηστίσιμα, ψάρια, θαλασσινά