Κριθαράκι με λουκάνικο

Κριθαράκι με λουκάνικο

pinit

Κριθαράκι με λουκάνικο

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 20 min Ωρα ξεκούρασης 10 min Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες.

  2. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ζεστό νερό και τα φύλλα λεμονιάς, αν θέλουμε βάζουμε και λαχανικά.

  3. Σε αντικολλητικό σκεύος, σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο, μέχρι να πάρει χρώμα.

  4. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

  5. Αφού πάρει χρώμα το λουκάνικο, το αφαιρούμε από το τηγάνι.

  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα λαχανικά μας, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα ιδρώνουμε, μέχρι να μαραθούν.

  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και το "τοστάρουμε" καλά, μέχρι να γυαλίσει.

  8. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

  9. Σε αυτό το σημείο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με κουτάλα, σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.

  10. Όταν είναι το κριθαράκι μισομαγειρεμένο, ξαναβάζουμε το λουκάνικο μέσα.

  11. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με το νερό, μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.

  12. Διορθώνουμε σε γεύση.

  13. Τέλος, προσθέτουμε όσο τυρί θέλουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.

  14. Σερβίρουμε σε πιατέλα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, καπνιστή πάπρικα, ρίγανη, ωμό ελαιόλαδο και λίγο ακόμη τυρί!

Keywords: κριθαράκι, λουκάνικο