Κριθαράκι με λουκάνικο



Κριθαράκι με λουκάνικο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρές φέτες.
-
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ζεστό νερό και τα φύλλα λεμονιάς, αν θέλουμε βάζουμε και λαχανικά.
-
Σε αντικολλητικό σκεύος, σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο, μέχρι να πάρει χρώμα.
-
Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
-
Αφού πάρει χρώμα το λουκάνικο, το αφαιρούμε από το τηγάνι.
-
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα λαχανικά μας, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα ιδρώνουμε, μέχρι να μαραθούν.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και το "τοστάρουμε" καλά, μέχρι να γυαλίσει.
-
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
-
Σε αυτό το σημείο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με κουτάλα, σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
Όταν είναι το κριθαράκι μισομαγειρεμένο, ξαναβάζουμε το λουκάνικο μέσα.
-
Συνεχίζουμε τη διαδικασία με το νερό, μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.
-
Διορθώνουμε σε γεύση.
-
Τέλος, προσθέτουμε όσο τυρί θέλουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
-
Σερβίρουμε σε πιατέλα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, καπνιστή πάπρικα, ρίγανη, ωμό ελαιόλαδο και λίγο ακόμη τυρί!