Κριθαράκι με μανιτάρια



Κριθαράκι με μανιτάρια
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μέσα στο καυτό νερό.
-
Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια μας για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και τα αφαιρούμε.
-
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, αλατίζουμε ελαφρώς και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαραθούν. Ίσως χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
-
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το "τοστάρουμε" καλά, μέχρι να γυαλίσει, σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά.
-
Σβήνουμε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
-
Σε αυτό το σημείο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με κουτάλα, σιγά σιγά το νερό (το οποίο είναι πλέον σαν ζωμός μανιταριών) και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
1-2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι, ξαναβάζουμε τα μανιτάρια μέσα, ανακατεύουμε και διορθώνουμε σε γεύση.
-
Τέλος, αφαιρούμε από τη φωτιά το τηγάνι και δένουμε με παγωμένο ελαιόλαδο!
-
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού!