”Μαγειρίτσα” με μανιτάρια

”Μαγειρίτσα” με μανιτάρια

pinit

”Μαγειρίτσα” με μανιτάρια

Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 40 min Ωρα ξεκούρασης 10 min Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε καυτό νερό, τόσο, όσο να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το λευκό κρεμμύδι, μαζί με λίγο αλάτι, για ένα λεπτό.

  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε για 4 λεπτά.

  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να αχνίζουμε για 5 λεπτά.

  4. Έπειτα, προσθέτουμε τα μαρούλια μας, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να μαραθούν.

  5. Μόλις μαραθούν καλά, προσθέτουμε 800 γρ. καυτό νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με καπάκι για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και τον μάραθο και κουνάμε απαλά την κατσαρόλα, με ελάχιστο ανακάτεμα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά με καπάκι.

  7. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι, μετά από 10 λεπτά περίπου, σβήνουμε τη φωτιά μας.

  8. Μέσα σε μπολ, στύβουμε τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ταχίνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ 6 κ.σ. ζουμί από το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά.

  9. Ρίχνουμε αυτή την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε καλά, μέχρι να δέσει η σούπα μας.

  10. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει.

  11. Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά, μπούκοβο καυτερό!

Σημειώσεις

  1. Εννοείται, μπορείτε να την κάνετε με ελαιόλαδο.
  2. Λεμόνι βάζετε, όσο θέλετε εσείς.
Keywords: μαγειρίτσα, αλάδωτη, σούπες, νηστίσιμα