”Μαγειρίτσα” με μανιτάρια
”Μαγειρίτσα” με μανιτάρια
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε κατσαρόλα βάζουμε καυτό νερό, τόσο, όσο να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το λευκό κρεμμύδι, μαζί με λίγο αλάτι, για ένα λεπτό.
-
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε για 4 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να αχνίζουμε για 5 λεπτά.
-
Έπειτα, προσθέτουμε τα μαρούλια μας, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να μαραθούν.
-
Μόλις μαραθούν καλά, προσθέτουμε 800 γρ. καυτό νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με καπάκι για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και τον μάραθο και κουνάμε απαλά την κατσαρόλα, με ελάχιστο ανακάτεμα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά με καπάκι.
-
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι, μετά από 10 λεπτά περίπου, σβήνουμε τη φωτιά μας.
-
Μέσα σε μπολ, στύβουμε τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ταχίνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ 6 κ.σ. ζουμί από το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά.
-
Ρίχνουμε αυτή την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε καλά, μέχρι να δέσει η σούπα μας.
-
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει.
-
Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά, μπούκοβο καυτερό!
Σημειώσεις
- Εννοείται, μπορείτε να την κάνετε με ελαιόλαδο.
- Λεμόνι βάζετε, όσο θέλετε εσείς.