Print Options:

Μακαρονάδα με γκρεμολάτα μαϊντανού, φουντούκια και γραβιέρα

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 10 min Συνολικός χρόνος:: 20 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 240 γρ. ζυμαρικά
  • 50-100 γρ. φουντούκια
  • 30 γρ. γραβιέρα
  • 60 γρ. μαϊντανό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 1 πρέζα ζάχαρη (καστανή)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
  2. Χοντροκόβουμε και σωτάρουμε τα φουντούκια, με λίγο ελαιόλαδο, με προσοχή. Αν έχουν φλούδα, θα μαυρίσουν λίγο παραπάνω, όπως στο βίντεο.
  3. Σε μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για την γκρεμολάτα.
  4. Βάζουμε την γκρεμολάτα σε βαθύ μπολ.
  5. Τρίβουμε πάνω από την γκρεμολάτα το μισό τυρί.
  6. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στο μπολ με την γκρεμολάτα και το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα ζυμαρικά μας, προσθέτουμε τα φουντούκια και τελειώνουμε, τρίβοντας το υπόλοιπο τυρί.
  8. Φρέσκο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο και καλή μας όρεξη!
Keywords: μακαρονάδα, γκρεμολάτα, φουντούκια, γραβιέρα, μαϊντανός