Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Μακαρονάδα με γκρεμολάτα μαϊντανού, φουντούκια και γραβιέρα
Μέθοδος μαγειρέματος
Βράσιμο
Κουζίνα
Ιταλική
Κατηγορία
Αλμυρός κόσμος
,
Ζυμαρικά
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min
Ώρα μαγειρέματος: 10 min
Συνολικός χρόνος:: 20 λεπτά
Μερίδες
2
Υλικά
240
γρ. ζυμαρικά
50-100
γρ. φουντούκια
30
γρ. γραβιέρα
60
γρ. μαϊντανό
150
γρ. ελαιόλαδο
1
κ.σ. ξύδι
2
σκελίδες σκόρδο
αλάτι
(κατά προτίμηση)
πιπέρι
(κατά προτίμηση)
1
πρέζα ζάχαρη
(καστανή)
ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Χοντροκόβουμε και σωτάρουμε τα φουντούκια, με λίγο ελαιόλαδο, με προσοχή. Αν έχουν φλούδα, θα μαυρίσουν λίγο παραπάνω, όπως στο βίντεο.
Σε μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για την γκρεμολάτα.
Βάζουμε την γκρεμολάτα σε βαθύ μπολ.
Τρίβουμε πάνω από την γκρεμολάτα το μισό τυρί.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στο μπολ με την γκρεμολάτα και το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα ζυμαρικά μας, προσθέτουμε τα φουντούκια και τελειώνουμε, τρίβοντας το υπόλοιπο τυρί.
Φρέσκο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο και καλή μας όρεξη!
Keywords:
μακαρονάδα, γκρεμολάτα, φουντούκια, γραβιέρα, μαϊντανός