Print Options:

Μακαρονάδα με μελιτζάνες, ντοματίνια και σκόρδο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 20 min Ώρα μαγειρέματος: 30 min Συνολικός χρόνος:: 50 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 220 γρ. σπαγγέτι (ή ό,τι ζυμαρικό έχετε)
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε κύβους)
  • 8 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο (σε φέτες)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ρίγανη (κατά προτίμηση)
  • μπούκοβο (κατά προτίμηση)
  • 1 κ.σ. ξύδι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • φρέσκο βασιλικό (όσο θέλετε)
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει.
  2. Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε τρυπητό μπολ, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 10-15 λεπτά.
  3. Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τις μελιτζάνες, για 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα.
  5. Καρυκεύουμε με ρίγανη και μπούκοβο.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ, τον καίμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια.
  7. Προσθέτουμε καυτό νερό, ίσα που να μην τα σκεπάσει.
  8. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε χαμηλή προς μέτρια, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά.
  9. Παράλληλα, βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν.
  10. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε τον βασιλικό, το ξύδι και διορθώνουμε στη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  11. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και λίγο νερό από το βράσιμο τους, αν χρειάζεται. Αυτό θα βοηθήσει να χυλώσει η σάλτσα μας, μιας και δεν έχουμε κάποιο τυρί.
  12. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ με φύλλα βασιλικού, πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο!
Keywords: μακαρόνια, μελιτζάνα, ντοματίνια, σκόρδο