Print Options:

Μακαρονάδα με πέστο κάστανο

Μέθοδος μαγειρέματος
Κουζίνα
Δυσκολία Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min Ώρα μαγειρέματος: 10 min Συνολικός χρόνος:: 15 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 240 γρ. ζυμαρικά (ό,τι θέλετε)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • 100 γρ. κάστανα (βρασμένα, συν λίγα ακόμη)
  • 60 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (καστανή)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ξύσμα λεμονιού (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό.
  2. Σε μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο, αλλά προσθέτουμε τον βασιλικό σε 3-4 δόσεις, για να χτυπηθεί καλύτερα.
  3. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το πέστο.
  4. Αλατίζουμε καλά το νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά, όσο λέει η συσκευασία.
  5. Στο μπολ με το πέστο, ρίχνουμε ελάχιστο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μας, τα ρίχνουμε με μια κουτάλα ή τσιμπίδα μέσα στο μπολ με το πέστο και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε σε γεύση.
  7. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
  8. Τρίβουμε λίγο κάστανο από πάνω, ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και τέλος, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού.
  9. Προαιρετικά, τρίβουμε και λίγο ροζ πιπέρι!
Keywords: αλμυρός κόσμος, βράσιμο, ζυμαρικά, νηστίσιμα