Μελιτζάνες παπουτσάκια με ταραμά
Μελιτζάνες παπουτσάκια με ταραμά
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, χαράζουμε σταυρωτά την σάρκα τους και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
-
Πασπαλίζουμε με αλάτι τις μελιτζάνες εσωτερικά και τις αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά.
-
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
-
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.
-
Έπειτα, κόβουμε μέτρια την ψίχα από τις μελιτζάνες και την προσθέτουμε στο τηγάνι.
-
Στη συνέχεια καίμε τον πελτέ, ρίχνουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με ένα ποτήρι νερό.
-
Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας και διορθώνουμε τη γεύση.
-
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
-
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον ταραμά και ανακατεύουμε καλά, εκτός φωτιάς, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
Σειρά έχουν οι μελιτζάνες. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις τηγανίζουμε ελαφρώς, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
-
Τις τοποθετούμε σε ταψάκι, γεμίζουμε με τη φάρσα μας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά.
-
Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
Σημειώσεις
- Με τη σάλτσα που θα περισσέψει, μπορείτε να κάνετε μία πεντανόστιμη μακαρονάδα.