Print Options:

Μελομακάρονο cocktail

Μέθοδος μαγειρέματος
Κατηγορία ,
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 15 min Ωρα ξεκούρασης: 90 min Συνολικός χρόνος:: 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 120 ml ουίσκι
  • 16 γρ. σιρόπι (από τα μελομακάρονα)
  • 4 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 μελομακάρονο
  • 20 γρ. γάλα
  • φλούδα από πορτοκάλι
  • καθαρό πάγο
  • μελομακάρονο
Εκτέλεση
  1. Σε μούλτι βάζουμε το ουίσκι, το σιρόπι, τον χυμό λεμονιού, το μελομακάρονο και χτυπάμε πολύ καλά για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Σε ποτήρι βάζουμε το γάλα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με το μελομακάρονο και το ουίσκι μέσα στο γάλα (προσοχή δεν κάνουμε το αντίθετο), ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε για 3 λεπτά στην κατάψυξη ή 5 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Σε αυτό το σημείο θα αρχίζει να κόβει το μείγμα μας, οπότε ξέρουμε ότι κάτι κάνουμε σωστά.
  5. Σε δύο ποτήρια τοποθετούμε από δύο φίλτρα του καφέ, με προσοχή να μην είναι καθόλου σκισμένα.
  6. Βγάζουμε το ποτήρι με το μείγμα από την κατάψυξη και μοιράζουμε το μείγμα μας στα δύο ποτήρια. Προσοχή, δεν πιέζουμε καθόλου τα φίλτρα με κάποιο αντικείμενο.
  7. Αφήνουμε στην άκρη τα δύο ποτήρια με το ποτό μας να τρέξει σταγόνα σταγόνα, για 1 ώρα τουλάχιστον ή όσο χρειαστεί.
  8. Αφού γίνει η "απόσταξη" του ποτού μας, είμαστε έτοιμοι είτε να το σερβίρουμε, είτε να το αποθηκεύσουμε σε κάποιο μπουκάλι ή βάζο, εκτός ψυγείου!
  9. Για το σερβίρισμα
  10. Σε 1 όμορφο ποτήρι για ουίσκι τοποθετούμε τον πάγο.
  11. Προσθέτουμε 60 ml από το ποτό μας και μία φλούδα πορτοκαλιού.
  12. Ανακατεύουμε ελαφρώς και απολαμβάνουμε το μελομακάρονο - κοκτέιλ μας!
  13. Ιδανικά, σερβίρουμε με ένα ολόκληρο μελομακάρονο!
Keywords: μελομακάρονο, cocktail