Print Options:

Μοσχαρίσιο διάφραγμα

Μέθοδος μαγειρέματος
Δυσκολία Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 10 min Ώρα μαγειρέματος: 5 min Ωρα ξεκούρασης: 5 min Συνολικός χρόνος:: 20 λεπτά
Μερίδες 2
Υλικά
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο διάφραγμα (ή όσο θέλετε)
  • ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • 5 κρεμμυδάκια (φρέσκα)
  • ξύσμα λεμονιού
  • ροζ πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς φύτρα)
  • 30 γρ. ρόκα (άγρια)
  • αλάτι (κατά προτίμηση)
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το κρέας σε 3 κομμάτια, που να χωράνε στο τηγάνι μας.
  2. Λαδώνουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας πολύ καλά και ψήνουμε το διάφραγμα, για 1 με 1,5 λεπτό, από την κάθε πλευρά. Βοηθάμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  5. Παράλληλα, σε κρύο τηγάνι, βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν μόνα τους, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να δούμε, ότι καίγονται ελαφρώς.
  6. Αφαιρούμε το τηγάνι με τα κρεμμυδάκια από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι.
  7. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα ρόκας και χτυπάμε πολύ καλά.
  8. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες.
  9. Τοποθετούμε αρκετή σάλτσα σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε το κομμένο κρέας.
  10. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το κρέας με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας.
  11. Βάζουμε λίγη ακόμη σάλτσα από πάνω και τελειώνουμε με ανθό αλατιού, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
  12. Για ένα γιορτινό twist, τρίβουμε και λίγο ροζ πιπέρι για τελείωμα.
Keywords: διάφραγμα, ρόκα, κρεμμύδια, μοσχάρι