Μους σοκολάτας με 2 υλικά
Μους σοκολάτας με 2 υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα γυάλινο μπολ ή ό,τι έχετε.
-
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου καλά, να φτάσει ίσα πριν τον βρασμό.
-
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα πάνω από την κουβερτούρα.
-
Κουνάμε το μπολ με τα χέρια μας, να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα μας και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή σπάτουλα.
-
Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα κρύο μπεν μαρι (μπολ με πάγο και λίγο νερό) και να κρυώσουμε πάνω από εκεί τη μους, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα αρχίσει να σφίγγει σιγά σιγά.
-
Αδειάζουμε τη μους σε σκεύος της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται με τη μους και τη βάζουμε στο ψυγείο.
-
Σε 20-30 λεπτά θα είναι έτοιμη να τη γευτούμε!
-
Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα του δάσους ή ό,τι θέλετε.
Σημειώσεις
- Ταιριάζει φυσικά με φράουλα και αμύγδαλα!
- Αν δεν κάνετε μπεν μαρί, θα χρειαστεί να περάσουν 20 λεπτά για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου η μους.