Print Options:
Title
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Print
Μους σοκολάτας με 2 υλικά
Μέθοδος μαγειρέματος
Γαλακτωματοποίηση
Κουζίνα
Διεθνής
Κατηγορία
Γλυκός Κόσμος
,
Κρέμες
,
Νηστίσιμα
Δυσκολία
Πολύ Εύκολο
Time
Χρόνος προετοιμασίας: 5 min
Ώρα μαγειρέματος: 5 min
Ωρα ξεκούρασης: 30 min
Συνολικός χρόνος:: 40 λεπτά
Μερίδες
4
Υλικά
250
γρ. κουβερτούρα
(κομμένη σε μικρά κομμάτια)
300
γρ. γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα γυάλινο μπολ ή ό,τι έχετε.
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου καλά, να φτάσει ίσα πριν τον βρασμό.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα πάνω από την κουβερτούρα.
Κουνάμε το μπολ με τα χέρια μας, να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα μας και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή σπάτουλα.
Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα κρύο μπεν μαρι (μπολ με πάγο και λίγο νερό) και να κρυώσουμε πάνω από εκεί τη μους, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα αρχίσει να σφίγγει σιγά σιγά.
Αδειάζουμε τη μους σε σκεύος της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται με τη μους και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε 20-30 λεπτά θα είναι έτοιμη να τη γευτούμε!
Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα του δάσους ή ό,τι θέλετε.
Σημειώσεις
Ταιριάζει φυσικά με φράουλα και αμύγδαλα!
Αν δεν κάνετε μπεν μαρί, θα χρειαστεί να περάσουν 20 λεπτά για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου η μους.
Keywords:
σοκολάτα, κουβερτούρα, νηστίσιμα