Μύδια αχνιστά με καπνιστό απάκι Κρήτης
Μύδια αχνιστά με καπνιστό απάκι Κρήτης
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια σε παγωμένο νερό, αφαιρούμε το “μουστάκι” (και τυχόν ακαθαρσίες) και τα κοχυλάκια.
-
Στο βαθύ τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο, σωτάρουμε το απάκι μας για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και το αφαιρούμε.
-
Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το λευκό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα ιδρώνουμε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με χυμό λεμονιού ή λίγο κρασί αν θέλουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για 3 λεπτά.
-
Τέλος ρίχνουμε άνηθο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
-
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λίγο ακόμη άνηθο, το απάκι, ωμό ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά, λίγη καυτερή πιπεριά και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι!