Μύδια αχνιστά με καπνιστό απάκι Κρήτης

Μύδια αχνιστά με καπνιστό απάκι Κρήτης

pinit

Μύδια αχνιστά με καπνιστό απάκι Κρήτης

Δυσκολία: Πολύ Εύκολο Χρόνος προετοιμασίας 10 min Ώρα μαγειρέματος 10 min Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 2

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια σε παγωμένο νερό, αφαιρούμε το “μουστάκι” (και τυχόν ακαθαρσίες) και τα κοχυλάκια.

  2. Στο βαθύ τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο, σωτάρουμε το απάκι μας για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και το αφαιρούμε.

  3. Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το λευκό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα ιδρώνουμε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.

  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με χυμό λεμονιού ή λίγο κρασί αν θέλουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για 3 λεπτά.

  5. Τέλος ρίχνουμε άνηθο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

  6. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λίγο ακόμη άνηθο, το απάκι, ωμό ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά, λίγη καυτερή πιπεριά και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι!

Keywords: μύδια, αχνιστά, καπνιστό, απάκι, Κρήτη